Нова българска музика за деца от издателсдтво “Светилникът”

Ето, че се “родиха” двата албума с авторска музика за деца – “Сияйна среща” и “Чуден”. Може да се каже, че това са песни и за ”детето вътре в нас” – онова “дете”, което всеки носи в себе си. Целият процес на сътворяването им бе динамичен и изключително забавен. Автор и изпълнител е Жани Ковачева, а Самуел Ефтимов пресъздава техния неповторим облик чрез аранжименти, търсейки специфичен изказ, който да разкрива и докосва детския свят. Усещането да изпратиш послание с ценности, давайки живот на тананикани мелодийки и мотивчета докато държиш детска ръчичка, играеш на криеница всред разхвърляни играчки, е мило и неповторимо! Особено, ако си дръзнал да правиш музика в тези времена…

Албумите “Сияйна среща” и “Чуден” са част от музикалните книги на Жани Ковачева, предлагани от Издателска къща “Светилникът” и могат да се намерят и закупят символично в знак на подкрепа на авторската музика на prikazka.bg  Децата заслужават най-доброто.

Абонирайте се за каналът на “Светлиникът” за още музика.

Някои заглавия са смешни и закачливи- но така са си дошли в оня спонтанен момент! Подарък за ценители. Някъде в някой дом има едно дете – малко или голямо, което ще се зарадва:)

Предстои някои от децата да бъдат записани от децата от музикално училище “Дворецът”.
Екипът на “Светилникът”