ЗЕЛЕНО УЧИЛИЩЕ 2024

Зелено училище, организирано от ,,Светилник’’, е необикновено преживяване, предназначено да даде неограничено време на децата да се забавляват и опознават света около себе си. Ще се докоснат до един от най-живописните и архитектурни краища на България, а докато научават за българската история и култура, те ще се сприятеляват, ще творят, ще пътешестват из гори и поляни, ще посещават национални туристически обекти и изобщо… ще създават незабравими спомени!

Зеленото училище дава също така възможност на всяко дете да развие своите умения в областта на спорта или изкуството, като усети аромата на билките и ги докосне с ръка. Преживяването на природната красота и богатите исторически забележителности на района ще докоснат детската душа. Специална атракция ще бъде и пътуването с Родопската теснолинейка.

За поредна година избраме неповторимата природа на Цигов чарк и Баташкото езеро известни и с най-чистия въздух в България.

Скаутски умения

  • Атрактивни скаутски активности, които ще им помогнат да придобият жизненоважни умения за основи в оцеляванетоориентиранепланиране на преходизапалване на огънизграждане на заслонизползване на възлиработа с компас и карта и много други. Дали ще бъде полезно? Със сигурност ще се запомни за цял живот!

Спортна активност

  • Активни спортни занимания и състезателни игри, които изграждат екипност и взаимопомощ, лидерски качества.

lyatno uchilishte

Записване

НЕ ПРОПУСКАЙ ЗАБАВЛЕНИЕТО

ЗАПИСВАНЕ ЗЕЛЕНО УЧИЛИЩЕ

Творчески работилници

  • Не е случайна датата на нашето Зелено училище – 22 април – природата на нашия еко лагер е богата с билки, които децата ще разучават.
  • Арт занятията на открито ще разкрият красотата на природатата и ще допринесат усещането от съприкосновението с нея да бъде неповторимо и незабравимо.

Очакват ни открито небе, чист въздух и свежа природа – необходимите „съставки“ за повишаване на имунитета и доброто настроение!

Обща програма

  • Уникалният дух на село Дорково, запазило своята самобитност.
  • Крепостта „Цепина“
  • Баташкото езеро
  • Цигов чарк

Дати

22 – 24 Април

Възраст

5 – 14 години

Транспорт

Организиран е от транспортна фирма „РАЯ 98 МП“ ООД. Отпътуване от ЧНУ,,Светилник”.

Настаняване

Уютни ще ни чакат къщите за гости „Планински кът“ в село Дорково.

Цена

340 лв.

Писмо до родителите

Записване

НЕ ПРОПУСКАЙ ЗАБАВЛЕНИЕТО

ЗАПИСВАНЕ ЗЕЛЕНО УЧИЛИЩЕ

Ръководители

Главен ръководител г-н Теодор Николов (Европейски и републикански шампион по бойни спортове)

Преподаватели от училище „Светилник”.

ЧАСТ ОТ АТМОСФЕРАТА НА КРАСИВИЯ ЧИГОВ ЧАРК