Екипът на “Светилник”

Теофил Стоев

Теофил Стоев

Директор ЧНУ "Светилник"

Той е от онези млади хора, които носят възхищение и надежда. Своето израстване като учител той започва уверено и всеотдайно – бързо става любим учител за своите ученици. Неговата целенасоченост и интегритетност бързо му проправят път в целия организационен процес на училищната дейност – с готовност приема предизвикателството да бъде директор на училище “Светилник” като проправя пътя на ефективното образователно взаимодействие в динамичните времена, в които живеем. Негов основен приоритет е индивидуалният подход към всяко дете

ВИЖ ПОВЕЧЕ
Иводор Ковачев

Иводор Ковачев

Основател и CEO

Иводор Ковачев e вдъхновител за създаването на училище “Светилник”. Повече от 25 години той развива социална и просветна дейност като вярва, че всеки има потенциал, който трябва да намерим и разпалим.

ВИЖ ПОВЕЧЕ
Ани Величкова

Анна Величкова

Административен Директор

Госпожа Анна Величкова е магистър по икономика със специалност “Управление на обектите на интелектуалната собственост”. Завършва колеж по мениджмънт; магистър по икономика със специалност “Управление на обектите на интелектуалната собственост” в УНСС и “Компютърна издателско-рекламна дейност” в НБУ.

ВИЖ ПОВЕЧЕ
Девора Крумова

Девора Крумова

Творчески директор

Любимото й занимание е да прави изненади и да радва своите приятели – от нея пък те научават, че човек може и с малко да направи някого да се чувства специален. От малка се занимава с музика и танци. В ранна възраст започва да преподава п Училище по изкуства “Щастливи деца” и успява да накара децата заобичат танцовото и музикалното изкуство.

ВИЖ ПОВЕЧЕ
Василена Митевска

Василена Митевска

Класен ръководител ПГ ( 5 годишни )

Василена е завършила средното си образование в Математическа гимназия ,,Гео Милев”- гр. Плевен. В момента изучава специалността Предучилищна и Начална училищна педагогика в Софийски университет ,,Св. Климент Охридски. Тя е част от екипа на ,,Светилник” от началото на 2021 година и вече е придобила преподавателски опит, започвайки работа като педагог в Детска арт градина и ясла ,,Щастливи деца”.

ВИЖ ПОВЕЧЕ
Зорка Иванова

Зорка Иванова

Класен ръководител ПГ ( 6 годишни )

Зорка Николова е един нестихващ извор на вдъхновение за всеки, който се докосне до нея. Тя завършва магистратура в Софийски университет ,,Св. Климент Охридски” със специалност Предучилищна педагогика. Има повече от 30 години опит в сферата на преподаването, както и множество успешно завършени курсове и участие в семинари на теми: ,,Играта в образованието. Педагогически игрови технологии”, ,,Иновативни стратегии и подходи за планиране, създаване и реализиране на интерактивна педагогическа ситуация”, ,,Стрес и конфликти”, ,,Методика на обучение в адекватно поведение при бедствия”, ,,Нова епоха на мислене. Организационна култура и работа в екип”, ,,Безопасност на детето”.

ВИЖ ПОВЕЧЕ
Кристина Миланова

Кристина Миланова

Класен ръководител 1 клас
Преподавател по английски и руски език

Госпожа Кристина Миланова е завършила Руска филология в Софийския университет “Св. Климент Охридски “с бакалавърска степен. Към момента продължава своето обучение за специалност Начална педагогика към СУ “Св. Климент Охридски”. Притежава сертификат за отлично владеене на английски език.

ВИЖ ПОВЕЧЕ
Лили Шабанкаре

Лили Шабанкаре

Класен ръководител 2 клас

Госпожа Лилия Шабанкаре е завършила с отличен успех Предучилищна и начална училищна педагогика в софийски университет “Св. Климент Охридски”. Владее английски на високо ниво. Персийският език и е хоби.

ВИЖ ПОВЕЧЕ
Десислава Тодорова

Десислава Тодорова

Класен ръководител 3 клас

Госпожа Десислава Колева е завършила магистратура „Стопанско управление“ във Великотърновския университет “Св.св. Кирил и Методий”, притежава сертификат за владеене на немски език от Франкфурт, Германия, бакалавър „Предучилищна педагогика“ и магистратура “Начална педагогика” в СУ „Св. Климент Охридски“.

ВИЖ ПОВЕЧЕ
Юлия Даскалова

Юлия Даскалова

Педагог

Госпожа Юлия Даскалова е завършила е английска филология в Софийски университет “Климент Охридски”. Тя е посветила своята педагогическа дейност в чуждоезиковото обучение.

ВИЖ ПОВЕЧЕ
Николета Милкова

Николета Милкова

Педагог

Николета е завършила актьорско майсторство за куклен театър в НАТФИЗ през 2018 г. Завършва и магистратура “Предучилищна педагогиката” в Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Нейната страст са детските представления.

ВИЖ ПОВЕЧЕ
Светлана Бистра

Светлана Бистра

Музикален педагог

Госпожа Светлана завършва Киевския университет по култура и изкуство и има специалност “музикален педагог”. Повече от 28 години тя предава своите умения по пиано и вокална техника на своите ученици – организира концерти, празници, режисира музикални спектакли.

ВИЖ ПОВЕЧЕ
icon-svetilnik

Таня Караджова

Преподавател по български език

Госпожа Караджова има магистърска степен по специалностите руска и българска филология от Висшия педагогически институт ВПИ “Константин Преславски” – гр. Шумен. Нейният дълъг педагогически опит е подарък за “Светилник”.

ВИЖ ПОВЕЧЕ
Снежи

Снежина Стоева

Художествен профил

Снежина е родена в семейство, в което изкуството има специално място. Още от малка избира да претворява света в цветове и решава да стане художник. Изучава графика, живопис и приложни изкуства при различни преподаватели и търси своя специфичен изказ като артист.
Снежи завършва „Книга и печатна графика“ в Националната художествена академия. Нейният поглед на творец дава една нова перспектива на малките художници и със сигурност ще ги вдъхнови.

ВИЖ ПОВЕЧЕ
Милост Ковачева

Милост Ковачева

Възпитател

Милост изучава психология в Нов Български университет и всяко свободно време отделя за различни програми, които са насочени към личностно развитие. От години работи с деца като наставник и възпитател;  участва в организирането на ежегодни детски лагери и натрупаният опит тя счита за голямо богатство.

ВИЖ ПОВЕЧЕ
Самуел Стефанов

Самуел Стефанов

Възпитател

Самуел завършва американското училище CLASS. Също така има опит в комуникация с чужденци, преводи на текстове и симултанен превод. Пътува и живее за известно време в САЩ, Австралия и Англия, а като студент отива като доброволец в Мароко, където помага в провеждането на комуникационен клас и драма клас в местна английска академия.

ВИЖ ПОВЕЧЕ
Жана Иванова

Жана Иванова

Балетен педагог

Госпожа Жана Иванова завършва право в Софийски университет и отговаря за административния процес в учебно-възпитателната дейност. Завършила е и Националното училище за танцава изкуство. В Нов Български университет придобива специалност „Танцов Театър“.

ВИЖ ПОВЕЧЕ
София Георгиева

София Георгиева

Технически сътрудник

София съдейства в целия административен процес като технически секретар . Тя изучава компютърни технологии. а математиката е нейната страст. Целенасоченост и непринуденост са качества, които притежава и изявява в своята работа.

ВИЖ ПОВЕЧЕ
Галя Четърлиева

Галина Читърлиева

Балетен педагог

Госпожа Галя Читърлиева е ученичка на ученика на създателят на българската балетна школа Анастас Петров – Асен Станчев, който й поверява създадената от него балетна школа в град Добрич. Галя е специализирала при примите на българския балет – Нина Кираджиева и Красимира Кулдамова, като има съвместни творчески проекти с тях.

ВИЖ ПОВЕЧЕ
158828588_166072115239875_1981358672004615782_n (1)

Давид Крумов

Актьорско майсторство

Давид е завършил актьорско майстроство в НАТФИЗ и е преподавател по актьорско майсторство в театралното ни студио „Приказен свят“.

ВИЖ ПОВЕЧЕ
Анджи Крумова

Анжела Крумова

Медицинска сестра

Медицинска сестра Анжела Крумова посреща малките съкровища и се грижи всички да са здрави. Няма спринцовки и сиропи, защото „всички са послушни“.

Анжи е майка на четири деца и нейната всеотдайност й носи любовта на семейството и колегите й.

Parva-medicinslka-pomosht-640x454

Академия първа помощ

Eкип от млади лекари от Медицинска академия провеждат образователни семинари за ефективно оказване на първа медицинска помощ. Те периодично обучават и екипа на училище “Светилник”.