Profile

Полина Младенова
Директор
Полина Младенова

Тя е учител по наследство и по призвание. Нейното посвешение в търсене на онези изразни средства, които вдъхновяват децата, дава своите плодове. Като директор на Частно начално училище „Светилник“ госпожа Поли Младенова иска да сподели неговия “пламък”, разкривайки уникалната творческа атмосфера, в която може да се потопи всяко дете.

Завършила е Музикалното училище в Плевен и Музикалната академия в София – бакалавър и магистър по пиано. Като професионален пианист участва в концерти и конкурси в България и чужбина и спечелва награди и сърцето на публиката. Посещавала е майсторски класове при проф. Милена Моллова, проф. Тамара Подубная, проф. А. Куртев.

Седем  години е директор на Музикален отдел към “Дворецът на щастливите хора” като отговаря за музикалното обучение на деца  и възрастни – организира културни събития, концерти. Остновава националния конкурс “Музикални вдъхновения”, в който се изявават деца и младежи в лазлични сценични изкуства. “Всеки, който е посветил част от времето си на изкуството да пее, свири или танцува, става различен, придобива много качества и достойнства. Музиката прави хората по-чувствителни и трудолюбиви“, споделя госпожа Поли.

Като преподавател по пиано тя успява да вдъхнови своите ученици и те са лауреати на много конкурси с национален и международен характер.

Нейният иновативен подход в обучението по пиано насочна децата да възприемат музиката като дар и възможност да изразят своето отношение към света.  Печели доверието на родители и деца.

Госпожа Поли Младенова е магистър по Педагогика на Обучението по музика в НМА „Панчо Владигеров“, град София и магистър “Педагогика” към Софийски университет “Климент Охридсти”.

Зам. Директор и директор учебна дейност
Зам. Директор, Директор учебна дейност
Бойка Юрукова

Г-жа Юрукова със своята сърдечност и отдаденост кара децата да се чувстват обичани и отговорни. Тя е фин и деликатен човек. Според нея българският език и литературата са не просто учебен предмет за децата, а начин да изразят своите чувства и мечти – от нас зависи как ще ги вдъхновим да бъдат “събирачи на добродетели”. Завършила е специалността „Българска филология“ към Софийски университет “Климент охридски” – за нея е призвание да разкрива по невероятни начини силата на словото. В следучилищните занимания г-жа Юрукова вдъхновява децата в учебния процес и резултати, които постигат се измерват не само с високи оценки, но и с мотивирано отношение на децата към семейство, училище, житейски ценности.

От години г-жа Юрукова преподава в Образователен център-занималня „Щастливи деца“. Нейният дългогодишен опит като учител на деца до 7 клас й дава основание да твръди, че децата заслужават най-доброто, на което сме способни като родители и учители . Тя е автор на детските образователни програми – “Малкият принц – час по ценности” и “В обувките на пътешественика”.

 

Административен директор Анна Величкова
Административен Директор
Анна Величкова

За да се види красотата на една къща, тя трябва да подредена. Госпожа Анна Величкова съдейства изцяло “Светилникът” да свети и да не угася. Тя участва в неговото създаване и се вълнува то да се превърне в средище за култура, ценности, мъдрост – една сигурна среда за родители и деца. Като Социален директор към фондация”Мисия спасение”  управлява проекти към Министерството на правосъдието, Министерството на труда  и социалната политика, Министерството на образованието. Автор а на проекта “Прегърната деца”, чрез който се осъществява ежеседмична грижа към деца, които са лишени от родителска грижа.

Госпожа Анна Величкова е изпълнителен директор и на “Дворецът на щастливите хора” – социално предприятие, което е уникално по своята концепция за образование и социална ангажираност.

Завършва колеж по мениджмънт; магистър по икономика със специалност “Управление на обектите на интелектуалната собственост” в УНСС и “Компютърна издателско-рекламна дейност” в НБУ.

 

Музикален директор Теофил Стоев
Музикален Директор
Теофил Стоев

Теофил е от онези млади хора, които носят възхищение и надежда. Роден в Бургас – това е първата причина да търси в “дълбочината на морето” изразяването на твореца. Започва да свири на цигулка от петгодишен и разбира, че дисциплината е ключът към успеха и достигането до начертаните цели.

Участва в национални и международни конкурси, концерти в България и различни държави из Европа – както солово, така и в различни състави и оркестри. Освен в инструментални конкурси участва и в теоретични – по солфеж и елементарна теория с престижни награди. Теорията не е любимата материя на малките музиканти, /а и на големите/, но солфежът, и въобще теорията на музиката, могат да бъдат нещо много интересно за тези, които изучават музикален инструмент. учителят е този, който трябва да преобрази трудното в леснодостъпно.

Теофил Стоев е и млад композитор – негови произведения се изпълняват наред с произведенията на Панчо Владигеров, Марин Големинов, Петър Христосков. Той е музикален директор в “Дворецът на щастливите хора” и преподавател по музика и композиция в ЧНУ “Светилник”

Тео е магистър, специалност „Композиция“ при проф. Атанас Атанасов от Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“.

 

Транспорт Виктор Младенов
Транспорт
Виктор Младенов

Мек характер, блага дума, „твърда ръка“ в организирането на хилядите административни детайли в ежедневието на „Дворецът на щастливите хора“ – Виктор печели доверието и симпатиите на деца и възрастни. Професионален спортист, който е избрал да тича на прилежащото поприще като е намерил „прицелната точка“ – да бъде част от екипа и да вгражда своето виждане на млад човек, който иска да види младите хора мотивирани да бъдат иноватори. За него няма неразрешим проблем. Вики синхронизира и дейността на доброволческите екипи, както и транспортната дейност

Карина-1-150x150
Педагог
Кари Дерибеева

Карина е с оня заряд, който кара децата да преодоляват препятствия и да изкачват върхове. Може би, защото е със спортен дух или защото носи душа на дете? А може би, защото като педагог знае, че децата имат цялата сила и енергия да бъдат победители, ако бъдат насочени и вдъхновени. Удоволства се да експериментира различни похвати, чрез които децата неусетно стават дейни участници в различни педагогически взаимодействия – инициират различни прояви и остъзнават, че могат да бъдат творци и откриватели.

Тя знае сто хиляди игри. Е, почти сто. 🙂 Това означава смях и истинско забавление. Кари е истинска пътешественичка и има “бойната задача” да представя красивите места на България. Въобще не се страхува да изкачва върхове – планински и на тези на знанието! 🙂 Любимо занимание с децата е да поддържат зеленчукова градинка.

Кари завършва Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография, “Спортен мениджъмнт и анимация” и Националната спортна академия и специалността „Предучилищна педагогика“ в Софийски университет. Тя е квалифициран ски учител и воден спасител.

received_679627692432946
Педагог
Елизабет Таскова

Елизабет е подарък в екипа на  “Светилник” със своята собствена светлина и излъчване. Само няколко минути разговор с нея, разкриват, че е човек на словото и точността. Тя се отнася с почит към децата и те усещат нейното отношение към тях- това ги мотивира да направят най-доброто, на което са способни. Разчитайки на своя педагогически опит, тя непрекъснато разсъждава как да достигне до детския вътрешен свят и как родителите да бъдат съпричастни към детството на своите деца.

Елизабет е магистър по Българска филология  и магистър по Предучилищна педагогика към Софийски университет,

Руски език – Наталия Михова
Руски език
Наталия Михова

Времето с нея минава неусетно. Творец по душа, художник, преподавател по изящни изкуства, възпитаник на Киевския университет.

Наталия разкрива творческия потенциал на децата чрез интересни задачи и понеже руският език е и майчин, децата се докосват до руската култура докато държат четката и боите. Богатство.

Госпожа Наталия води часовете по приложни и изящни изкуства за деца и възрастни в „Шареното ателие с палитра“ от „Щастливо съботно училище“, Подготвя ученици за прием в Художествената гимназия и академия.

Тя преподава и руски език в индивидуални и групови програми.

Музикален педагог Девора Крумова
Музикален педагог
Девора Крумова

Любимото й занимание е да прави изненади и да радва своите приятели – от нея пък те научават, че човек може и с малко да направи някого да се чувства специален. От малка се занимава с музика и танци. В ранна възраст започва да преподава п Училище по изкуства “Щастливи деца” и успява да накара децата заобичат танцовото и музикалното изкуство. Въвежда „Вдъхновителен час”– една интересна програма, в която малки и големи, тийнейджъри или младежи, наистина се вдъхновяват от музика, танци, имайки специално време на общуване и споделяне заедно, слушат музикални произведения, изработват интересни неща… Всичко, пречупено през нейния поглед – погледът на едно съвременно момиче, което знае, че ценностите не са загубени днес.

Девора е завършила Музикалното училище „Любомир Пипков“ в класа на Кохар Андонян – клас арфа. Завършила е майсторски класове при Лизета Росси (Италия) и Сузана Клинчарова (Париж). Нейната богата концертна програма – индивидуално, с музикални формации, оркестри и участие в благотворитилни прояви, я правят музикант с богат опит, въпреки младата си възраст. Девора работи върху оркестрови композиции, които разкриват богатството на арфата и носят истинска наслада за слушателя.

Музикалната академия завършва със специалност „Педагогика на обучението по музика“. Изучава също  хорово майсторство и дирижиране.

С цялото си отношение към изкуството и това, което то може да направи в живота на хората, Девора е част от целия екип на „Дворецът на щастливите хора“ като организатор събития. Вече пета година Девора е преподава хип-хоп танци. Децата й се доверяват и освен да танцуват, те се научават да ценят приятелството и да бъдат самите те приятели. По време на часовете децата споделят и са насърчавани да откриват своята уникалност. Всъщност… те обичат да споделят с нея 🙂

Девора е автор на няколко социални и културни проекта, които се провеждат години наред.

  • Sofia LIFE  – международна програма по изкуства, в която за седмица преподаватели от различни страни, изявени в областта си, преподават на млади хора различни изкуства, му
  • Няколко пъти през годината Девора е водещ на детската програма в Софийски затвор в „Ангелската среща“ – една вълнуваща среща на деца и техните бащи, лишени от свобода.
  • Заедно със своя съпруг основава “Споделена трапеза – вечеря за достойните възрастни хора” – екип от доброволци ежеседмично посещават възрастни хора от район “Младост”.
  • Летни еко лагери – една уникална възможност за незабравимо лято за деца от 5-15 години.

Децата от ЧНУ “Светилник” ще бъдат истински вдъхновени от госпожа Девора, която е подготвила музикални пиеси и много вдъхновителни часове 🙂

member
Педагог
Румяна Христова

Госпожа Румяна е учителката, която ще посрещне развълнуваните първокласници. Нейната чест е да ги преведе през чудния свят на знанието и да ги увери, че могат да бъдат светлина на всяко място, на което стъпят. Ерудираност, скромност, приятелско и майчино отношение – тя е любимата учителка.

Госпожа Румяна Христова завършва “Начална педагогика” в Пловдивския университет “Пайсий Хилендарски”. Като майка и педагог с опит тя категорично заявява, че няма по-вълнуващо преживяване от възможността да видиш как детето израства и намира своя път.

member
Английски език
Йоана Недкова

скоро

member
Немски език

скоро

Педагог
Марина Буюклиева
Балетен педагог – Галина Читърлиева
Балетен педагог
Галина Читърлиева

Госпожа Галя Читърлиева носи онова усещане за изисканост и изящество. Тя ги открива във всяко движение, в сивото ежедневие и учи своите възпитаници да бъдат откриватели на красота и доброта чрез танцовото изкуство.

Ученичка на ученика на създателят на българската балетна школа Анастас Петров – Асен Станчев, който й поверява създадената от него балетна школа в град Добрич. Галя е специализирала при примите на българския балет – Нина Кираджиева и Красимира Кулдамова, като има съвместни творчески проекти с тях.

Актьорско майсторство Давид Крумов
Актьорско майсторство
Давид Крумов

Той със сигурност е преподавател по мечти и детско щастие 🙂

Давид е преподавател по актюорско майсторств в театралното ни студио „Приказен свят“. Организатор на Летни еко лагери и Sofia Life – международно обучение за деца и младежи по изкуства с преподаватели от различни страни.

Давид завършва актьорско майстроство в НАТФИЗ. Със своя професионализъм, доказан чрез неговия благ характер, той се превръща в любим учител и приятел за децата, защото лесно разбира техния свят. Водещ е на различни събития и програми и неговия творчески и емоционален заряд неусетно се предава на деца и възрастни.

Медицинска сестра Анжела Крумова
Медицинска сестра
Анжела Крумова

Медицинска сестра Анжела Крумова посреща малките съкровища и се грижи всички да са здрави. Няма спринцовки и сиропи, защото „всички са послушни“ 🙂

Анжи е майка на четири деца и нейната всеотдайност й носи любовта на семейството и колегите й.

Parva-medicinslka-pomosht-640x454
Академия първа помощ

Eкип от млади лекари от Медицинска академия провеждат образователни семинари за ефективно оказване на първа медицинска повощ. Те са обучават и екипа учители на ЧНУ “Светилник”. Повече за Академия първа помощ

Психолог Владимир Иванов
Психолог
Владимир Иванов

Сложна е човешката душа, обвита в чувства, мисли и не всеки може да ги разпознава. Именно добрият анализ на нейното състояние може да предотврати редица непредвидими обстоятелства в нашия живот. Поглеждаме с неразбиране странното поведение на любимите си хора и сякаш не можем да намерим път един към друг. Не разбираме и себе си и тогава нуждата от разговор-споделяне става наложителна.

Влади е завършил клинична психология. Последните години работи и с деца и има богат опит с детската психика, а именно – особености и проблеми в психичното развитие на детето. „Сигурен съм, че огромна част от родителите разбират какво предизвикателство и отговорност е отглеждането и грижата за дете. Освен неповторимите мигове, на които стават свидетели – проговаряне, прохождане, майките и бащите често се сблъскват с проблеми, на които трудно могат да намерят отговор. Една от причините за това е фактът, че често забравяме, че всеки човек е отделна индивидуалност, която има своите нужди още от самото раждане“.

Той е учител-приятел. Излъчва благост. Но и строгост, когато е необходимо. Участва активно в подготовката на децата н учебния процес.  Естествено всички му се доверяват и той не ги разочарова. Наблюдава с обич и открива победители.

Като психолог Влади помага на децата и техните семейства да възкликват всеки ден ” Какъв чудесен свят!”

Венета Милева Логопед
Логопед
Венета Милева

Венета завършва Логопедия в Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Логопедията е наука, която изучава комуникативните нарушения и разработва терапевтични методи за преодоляването им. Най-често срещани са артикулационните нарушения в предучилишна възраст, която е и най-подходящата възраст за тяхното отстраняване.

Ролята на логопеда е много важна за развитието на децата в най-ранна детска възраст.
Негови задължения са да консултира, диагностицира, провежда нужната терапия, която, разбира се, да доведе до резултати. „Логопедичната терапия развива устната реч, която по късно ще даде отражение и върху писмената“, разказва Вени.
Превенцията на комуникативните нарушения е изключително важна и ефективна, тъй като чрез нея те се избягват или намаляват като интензитет. Овладяват се в ранен етап, което влияе положително върху цялостното психологическо и личностно развитие на детето.
Затова присъствието на Венета в екипа е изключително важно за нас. „Всяко дете притежава индивидуалност, интереси, предпочитания и затова към всяко едно от тях трябва да се подхожда с внимание, разбиране и обич“, споделя тя.

Логопедичната консултация, терапия и превантивна дейност се поднасят на децата индивидуално или на малки групи в игрови вариант – играейки си, детето се обучава да говори и общува правилно.

Чрез ежедневните наблюдения върху децата Вени успява да види, чуе и анализира неща, които биха останали невидими и неразбрани за родителите. Навременната намеса е от особено значение за самочувствието на децата.