Летният Светилник 2020

За да бъде детството изживяно, а корените – силни!

ЛЕТНИЯТ СВЕТИЛНИК 2020 е част от лятната програма на ЧНУ “Светилник” и Културно-образователен център “Дворецът на щастливите хора”

Как ще се чувства Вашето дете, ако му подарите една поредица от планински и морски лагери, пътешествия, образователни и забавни програми, които със сигурност ще оставят следа в неговата детска душа? А какво ще кажете за родолюбивото сърце, което опознава своите корени?

ЛЕТНИЯТ СВЕТИЛНИК 2020 е тази възможност! В продължение на 21 дни ще има вълнуващи преживявания. / Разбира се, може да се избере и отделен период за присъствие /.

КАНИМ БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА ПО СВЕТА НА ЕДНО ВЪЛНУВАЩО ЛЯТНО ПРЕЖИВЯВАНЕ В “ЛЕТНИЯТ СВЕТИЛНИК 2020”!

Летният светилник 2020

 

ЛЕТЕН СВЕТИЛНИК 2020 е изключително подходяща концепция и за българските деца, които живеят по света, но през летния период се завръщат на българска земя – едно незабравимо лятно преживяване с дъх на ароматни билки от пречудната българска земя, целунати от морския бриз и вдъхновени от минали епопеи и царски победи.

Ще бъде вълнуващо!

Скъпи родители, ако живеете в чужбина и планирате своята лятна почивка в България, помислете непременно за възможността, която предлагаме за Вашето дете.

Българските деца опознават българската земя!

 

Организира се от ЧНУ “СВЕТИЛНИК” и културно-образователен център “Дворецът на щастливите хора” за всички българските деца, които живеят на родната земя и по света.

 

ДАТА

1 – 21 юли 2020

ВЪЗРАСТ

7 – 16 години

ПРОГРАМА ЛЕТНИЯТ СВЕТИЛНИК

Програмата е динамична и има за цел да съчетава планински и морски отдих, забавни туристически атракции, културно-образователна платформа. Децата ще имат възможността да бъдат в защитена среда, в която ще изградят приятелства и ще бъде истинско предизвикателство за тях да разкрият талантите си, мечтите си, опознавайки ценностите на българската земя. Трите компонента – море, планина и градска среда / туристическа, образователна и културна /, подчинени на идеята за вдъхване на родолюбие и усещане за принадлежност, ще имат своето неповторимо въздействие върху децата. Можете обаче поради естеството на времето, с което разполагате, да изберете само един от посочените компоненти, които са с фиксирано време.

1 – 5 юли
ЦАРСКИЯТ СВЕТИЛНИК

Интерактивна образователна и развлекателна програма с включени посещения на културни и туристически обекти в близост до столицата /или на нейна територия/ – Боянската църква, Кокалянска крепост Урвич, Царският дворец Врана, крепостта Цари Мали град.

6 – 11 юли
ЕКО СВЕТИЛНИК

В село Добърско с уникална панорама едновременно към Рила, Пирин и Родопите. Запознаване с бита в българското село; посещение в Банско. Снимки от изминали години тук

12 – 14 юли
ГРАДСКИЯТ СВЕТИЛНИК

Интерактивна образователна и развлекателна програма в “Дворецът на щастливите хора”; посещение на забележителности в София – Национален исторически музей, църква св. Александър Невски, църква св. Георги, Народен театър “Иван Вазов”, Национален Дворец на Културата, Регионален исторически музей София, Зоопарк София.

15 – 20 юли
МОРСКИЯТ СВЕТИЛНИК

Морски лагер на българското черноморие – спортни игри и изкуства.

Избрали сме прекрасната база на комплекс “Манастирите” край Варна.

ВАЖНО!

  • Всеки период може да бъде поръчан поотделно.
  • При закупуване на целия период – 10 % отстъпка
  • При записване на групи над 3 деца – 5% отстъпка*
  • Покани приятел – 10% отстъпка**
  • При второ или трето дете в семейството – 10% отстъпка***
  • През периода на ЦАРСКИЯТ И ГРАДСКИЯТ СВЕТИЛНИК децата се настаняват в детските зали на “Дворецът на щастливите хора”

* отстъпката важи за всяко записано дете
** отстъпката важи за канещия
*** отстъпката важи за всяко следващо дете

ЕКИП

Нашият екип организира вече девета година национални лагери и събития за деца и младежи, чиято основна цел е да разкрият красотата на родната природа, славната история и силата на българския дух. Преподаватели с опит и отношение към децата са на разположение със своята богата програма.

 

РЪКОВОДИТЕЛИ

Давид и Девора, Карина Дерибеева, Теофил Стоев, Деси Христова, Ася Иванова и други.

Екип на ЧНУ “Светилник” и Академия Първа помощ

Едно лятно преживяване с усещане за истинското детство на родна земя.

ТАКСИ

РАННО ЗАПИСВАНЕ ДО 15 МАРТ!

Ограничен брой места.

ЗАПИСВАНЕ

След изпратеното заявление ще се свържем с Вас, за да уточним подробности и документация.

ГАЛЕРИЯ

ПОДКРЕПА

ЛЕТНИЯТ СВЕТИЛНИК 2020 има заряда и потенциала да събере българските деца, които живеят по света и да им радкрие силата на българските корени. Как ли би се отразило това в бъдещето? Какво ли е имал предвид Паисий като е писал: “Българино, знай своя род и език!” Нашата сила и вдъхновение е да направим това да се случи чрез ЛЕТНИЯТ СВЕТИЛНИК 2020 и всички програми, пътешествия, лагери, заложени в него – едно лятно ЗАВРЪЩАНЕ при корените.

Ако разбирате смисъла от ЛЕТНИЯТ СВЕТИЛНИК 2020, може да ни подкрепите, за да бъдем максимално ползотворни в цялата тази нелека организация по създаването на творческа и приятелска среда. Ние ценим отношението на подкрепа. А бъдещето “един ден” ще покаже защо си е струвало усилието да съберем децата на България, пръснати по света, в един летен юлски “миг.”.

Благодарим Ви!