“Доверието прави чудеса!” Полина Младенова – Директор ЧНУ “Светилник”

Скъпи родители, всички ние заедно дължим най-доброто на нашите деца.
В нашия ,,Светилник” искаме заедно с Вашето партньорство да постигнем това.
Децата са в центъра на всичко, което се случва тук, но те имат отговорност, въпреки че преживяват своето детство. Нашата основна цел е детето да опознае себе си, света в който живее – да оцени собствената си значимост в него, но и да знае, че е заобиколено от безценни неща – семейство, родина, приятели. Искаме да задава въпроси и заедно да търсим отговорите.
Всичко това можем да постигнем, ако бъдем заедно с Вас и взаимно се подкрепяме в това приключение в разкриване на детската личност като го научим на себеуважение, но и на любов към ближния, като му дадем пример на добри и градивни взаимоотношения. Когато постигнем това, останалото е лесно. Децата бързо възприемат знанията, които заедно събираме в тази възраст.
От практиката си до тук разбирам колко е важно доверието на децата към учителя, но, повярвайте ми, то няма да се появи, ако липсва партньорство с Вас- техните родители. Ние като учители пък ще изграждаме ден след ден, стъпка по стъпка доверие в семейството.  И докато се учи на “А и Б” детето ще разбира силата на доверието – доверие в мама и тате, в учителя. Защо говоря за доверие? Защото доверието разкрива една добронамерена и уверена личност с превъзходен дух, която има смисъл в своя живот. 
Екипът на училище “Светилник” изключително много държи на тристранното партньорство – учител, дете, родител. Ще се радваме заедно да постигнем най-доброто за децата в този период от живота им. Знаем за забързаното и динамично време, но ще търсим правилната формула за взаимодействие и подкрепа. В “Светилник” работят всеотдайни педагози –  учители, обичащи децата, вярващи в техните възможности. Ние сме ново училище, но с дългогодишен опит с деца. Създали сме добра основа, която ще надграждаме през годините. Изкуството в неговите разновидности и творческата среда ще бъдат нашият инструмент, чрез който ще насочим вниманието на децата към знание и ценности. В училище сме създали всички условия за онова обучение, което ще запази детството на децата, ще развие характер и ще разкрива техните дарове и интереси. Основни форми на обучение в предучилищна възраст са педагогическата ситуация и педагогическото взаимодействие, както и допълнителни форми. Учене чрез действия, игри, изкуство. Програмата ни е направена така, че да постигнем един задълбочен образователен процес, който да събуди любопитството у децата. Ще бъдете запознати с напредъка на Вашите деца и дори ще можете пряко да участвате в целия този творчески процес
Аз вярвам, че в края на учебната година всички ще бъдем доволни от резултатите, които сме постигнали заедно. Доверието между нас ще бъде нашата опора. Вярвам, че това ще се получи, когато всеки даде частица от себе си. Защо не и повече от “частица”? Доверете ни се.
Полина Младенова
Директор ЧНУ “Светилник”
—————-

Полина МладеноваТя е учител по наследство и по призвание. Нейното посвещение в търсене на онези изразни средства, които вдъхновяват децата, дава своите плодове. Като директор на Частно начално училище „Светилник“ госпожа Поли Младенова иска да сподели неговия “пламък”, разкривайки уникалната творческа атмосфера, в която може да се потопи всяко дете.

Завършила е Музикалното училище в Плевен и Музикалната академия в София – бакалавър и магистър по пиано. Като професионален пианист участва в концерти и конкурси в България и чужбина и спечелва награди и сърцето на публиката. Посещавала е майсторски класове при проф. Милена Моллова, проф. Тамара Подубная, проф. А. Куртев.

Седем  години е директор на Музикален отдел към “Дворецът на щастливите хора” като отговаря за музикалното обучение на деца  и възрастни – организира културни събития, концерти. Основава националния конкурс “Музикални вдъхновения”, в който се изявават деца и младежи в лазлични сценични изкуства. “Всеки, който е посветил част от времето си на изкуството да пее, свири или танцува, става различен, придобива много качества и достойнства. Музиката прави хората по-чувствителни и трудолюбиви“, споделя госпожа Поли.

Като преподавател по пиано тя успява да вдъхнови своите ученици и те са лауреати на много конкурси с национален и международен характер.

Нейният иновативен подход в обучението по пиано насочна децата да възприемат музиката като дар и възможност да изразят своето отношение към света.  Печели доверието на родители и деца.

Госпожа Поли Младенова е магистър по Педагогика на Обучението по музика в НМА „Панчо Владигеров“, град София и магистър “Педагогика” към Софийски университет “Климент Охридски”.